» Grootste aanbod zitmaaiers » Altijd in de buurt
Product filters tonen

Zitmaaiers, bekijk en vergelijk

Mensen kiezen voor een zitmaaier omdat het gazon te groot is voor een duwmaaier of omdat ze liever niet meer de grasmaaier duwen. Zitmaaiers zijn er in 3 hoofdgroepen: scooter zitmaaiers, tuintractoren en zero-turn maaiers. Ieder met zijn eigen kenmerken. Het is aan jou om te bepalen welke het beste past bij jouw situatie.

Laatste reviews voor Zitmaaiers, bekijk en vergelijk - 4.0 van 5 uit 5 beoordelingen

 1. Cub Cadet RZT-S 46 geschreven door van Tist
  Eerst veel rongekeken voordat ik deze maaier heb gekocht. En ik moet zeggen dat ik verrast ben hoe deze maaier aanvoelt en maait. Hiervoor had ik een John Deer, ook een prachtig apparaat, maar ik ga niet meer terug. Gras ziet er beter uit dan ooit tevoeren. Maaitijd bijna gehalveerd. Maaien is een stuk leuker geworden.
  Lees volledige review »
 2. Cub Cadet RZT 50 geschreven door Richard
  Inmiddels meer dan 200 uur gereden op mijn RZT50, loopt altijd soepeltjes. Gewoon olie elke 50 uur gebruik vervangen of als het vies is. En alles netjes gesmeerd houden. Maait ook erg strak, ik krijg nog wel eens de vraag hoe ik het gras zo krijg. Hij maait zo strak dat je geen lijnen tussen de banen hoeft te hebben. Enige minpunt is dat de koppeling vervangen moest worden na ruim een jaar.
  Lees volledige review »
 3. Cub Cadet GTX 2100 geschreven door gtxrijder
  de gtx 2100 is een prima zitmaaier. heeft genoeg vermogen om de klus te klaren. aanrader.
  Lees volledige review »
 4. Cub Cadet Z-Force S 48 geschreven door C. Nirten
  Goede keus geweest. Ik was niet 100% zeker dat de zero-turn handig zou zijn, maar het blijkt van wel. Rijdt soepeltjes, maait strak en goed stevig gebouwd. Aanrader voor als je een zero-turn wil zonder gedoe met hendels. Kortom, goede maaier voor goede prijs.
  Lees volledige review »
 5. Cub Cadet Z-Force S 48 geschreven door Gert
  Stevig apparaat, na te veel kleinere tractors te hebben versleten toch eens upgrade gedaan naar professionele machine. Het verschil merk je. Maait ook dikker en hoger gras zonder probleem. Erg wendbaar en makkelijk te sturen (ook voor mijn vrouw). Maaien gaat nu ook twee keer zo snel!
  Lees volledige review »

Zitmaaiers zijn ontworpen om grote gazons snel te maaien. Hoe groter de maaibreedte des te sneller een groot oppervlakte gemaaid kan worden. Aan de andere kant wanneer het oppervlakte vol staat met obstakels zoals hekken, bomen en struiken is het nodig dat de machine niet te breed is. Anders pas je niet door de smalste doorgang in je tuin.

Voor het meest verzorgde resultaat kies je voor een zitmaaier met een grasopvangsysteem. Wanneer je snel en efficient wilt werken dan heeft vaak een zijuitworp machine weer de voorkeur.

Merken zitmaaiers

Op UwZitmaaier.nl hebben we een groot aanbod zitmaaiers van verschillende merken. Komende tijd zal dit aanbod sterk groeien, voor nu heb je de keuze uit

 • MTD Zitmaaiers - van oorsprong Amerikaans merk. Heeft een ruim aanbod in alle segmenten van aantrekkelijke geprijsde zitmaaiers.
 • WOLF-Garten zitmaaiers grasmaaiers van het merk met de opvallende geel-rode kleurstelling. Biedt 4 verschillende produktlijnen aan, van instapmodellen tot de Expert-serie. Zeer populair zijn de WOLF-Garten scooter modellen.
 • Simplicity zitmaaiers - Amerikaans merk met aansprekende modellen in het midden en hogere segment.
 • Snapper zitmaaiers - Amerikaanse fabrikant met de focus op comfort en gebruiksgemak.
 • Ferris Zero Turn - Amerikaanse fabrikant met voornamelijk professionele zero-turn maaiers.

Scooter zitmaaiers

Wanneer je opzoek bent naar een eenvoudige en comfortabele manier van grasmaaien dan is een scooter zeker het overwegen waard. Dit type maaier doet een ding goed en dat is gras maaien.

Vanwege de smallere maaibreedtes is dit model ideaal voor tuinen met smalle doorgangen zoals hekken. Daarnaast heb je door de compacte afmetingen goed zicht op wat je maait.

Met een scooter is het niet mogelijk om extra accessoires aan te sluiten zoals een aanhanger. Daar is de motor niet sterk genoeg voor. Verwacht ook geen snelheidsrecords, harder dan 8 km per uur gaan ze niet.

Tuintractoren

Wanneer je meer wil dan alleen grasmaaien dan komen de tuintractoren om de hoek kijken. Deze tractoren zijn de werkpaarden van de tuin en kunnen uitgebereid worden met verschillende extra's. Uitgerust met zwaardere motoren kunnen ze ook de zwaardere klussen verrichten.

Zoals met werkpaarden het ook het geval is zijn ze groot en sterk. Dit zorgt ervoor dat ze niet de snelste en wendbaarste maaiers zijn. Wanneer je opzoek bent naar de snelste manier om de klus te klaren of wanneer je tuin vele moeilijke borders en hoeken heeft dan is een tractor niet de beste optie.

Zero-turn zitmaaiers

Snel en wendbaar, dat is de beste omschrijving van een zero-turn maaier. Dit type maaier kan je gazon met snelheden van 13 km/uur maaien en heeft geen draaicirkel. Door de unieke besturing kunnen ze 360 graden draaien. De combinatie van snelheid en wendbaarheid zorgt ervoor dat iedere maaiklus het snelste klaar is met een zero-turn maaier.

Voor zwaardere omstandigheden zoals hoog gras of hellingen is een zero-turn maaier niet de beste oplossing, dan kan je weer beter naar een tuintractor kijken.

Extra tips om een zitmaaier te kiezen

Tenslotte nog een paar tips om tot de meest geschikte machine te komen.

 • Voor het maaien van hoog gras is een maaidek met zijuitworp het meest geschikt
 • Een zijuitworp maaier heeft standaard vaak geen grasopvangsysteem. Desondanks kunnen deze maaiers vaak optioneel worden uitgerust met een grasopvangsysteem.
 • De totale breedte van een achtervanger is kleiner dan bij een zijuitworp machine met dezelfde maaibreedte. Dit omdat de zijuitworp uitgerust is met een deflector.
 • Een zitmaaier met hydrostatische transmissie is veel gemakkelijker in gebruik dan zitmaaiers met een ander transmissie systemen. Voor de bediening van een hydrostaat zijn 2 typen op de markt: met voetbediening en handbediening. De voetpedaalbediening is de meest comfortabele en praktische in gebruik, hiermee houd je onder alle omstandigheden de handen vrij.