» Grootste aanbod zitmaaiers » Altijd in de buurt
Product filters tonen

Zero-Turn zitmaaiers

Het aanbod van zero-turn grasmaaiers is zeer divers, van eenvoudig instapmodel tot complete maaier voor dagelijks commercieel gebruik. Alle zero-turn modellen maaien gras. Ze verschillen in snelheid, comfort en kwaliteit van de onderdelen. De maaiers zijn onder te verdelen in 4 de hoofdgroepen die onderaan de pagina behandeld worden.

Laatste reviews voor Zero-Turn zitmaaiers - 4.5 van 5 uit 4 beoordelingen

 1. Cub Cadet RZT-S 46 geschreven door van Tist
  Eerst veel rongekeken voordat ik deze maaier heb gekocht. En ik moet zeggen dat ik verrast ben hoe deze maaier aanvoelt en maait. Hiervoor had ik een John Deer, ook een prachtig apparaat, maar ik ga niet meer terug. Gras ziet er beter uit dan ooit tevoeren. Maaitijd bijna gehalveerd. Maaien is een stuk leuker geworden.
  Lees volledige review »
 2. Cub Cadet RZT 50 geschreven door Richard
  Inmiddels meer dan 200 uur gereden op mijn RZT50, loopt altijd soepeltjes. Gewoon olie elke 50 uur gebruik vervangen of als het vies is. En alles netjes gesmeerd houden. Maait ook erg strak, ik krijg nog wel eens de vraag hoe ik het gras zo krijg. Hij maait zo strak dat je geen lijnen tussen de banen hoeft te hebben. Enige minpunt is dat de koppeling vervangen moest worden na ruim een jaar.
  Lees volledige review »
 3. Cub Cadet Z-Force S 48 geschreven door C. Nirten
  Goede keus geweest. Ik was niet 100% zeker dat de zero-turn handig zou zijn, maar het blijkt van wel. Rijdt soepeltjes, maait strak en goed stevig gebouwd. Aanrader voor als je een zero-turn wil zonder gedoe met hendels. Kortom, goede maaier voor goede prijs.
  Lees volledige review »
 4. Cub Cadet Z-Force S 48 geschreven door Gert
  Stevig apparaat, na te veel kleinere tractors te hebben versleten toch eens upgrade gedaan naar professionele machine. Het verschil merk je. Maait ook dikker en hoger gras zonder probleem. Erg wendbaar en makkelijk te sturen (ook voor mijn vrouw). Maaien gaat nu ook twee keer zo snel!
  Lees volledige review »

Instap zero-turn maaiers

De instap zero-turn maaiers zijn de grasmaaiers om in het weekeinde de ervaring van een zero-turn te hebben zonder het daarbij horende prijskaartje. De prijs van een eenvoudige zero-turn begint bij de prijs van een luxere tractor. Deze betaalbare modellen zijn al 2x zo snel als een tractormodel maar verwacht niet dat je sneller bent dan een professional. Ze beschikken over minder motorvermogen, een kleinere brandstoftank en de maximale snelheid ligt zo rond de 10 km/uur.

Daarnaast is de kwaliteit van de maaier lager en is deze uitgerust met minder dure onderdelen. Bijvoorbeeld het maaidek zal gestanst zijn in de plaats van gelast, hetzelfde geldt voor andere onderdelen die in gewoon staal zijn uitgevoerd en niet uit gietijzer. Deze maaiers zijn niet ontworpen voor dagelijks gebruik maar prima geschikt om de wekelijkse maaibeurt de helft korter te laten duren.

Midden segment

Deze modellen rijden niet veel sneller dan de instap modellen maar het maaien gaat wel sneller omdat de maaibreedte groter is. Veel van deze maaiers zijn uitgerust met de kwaliteitsmotoren van Kawasaki. Deze motoren hebben een langere levensduur en het extra vermogen wordt gebruikt om het derde maaimes aan te drijven. De onderdelen die gebruikt worden hebben nog niet de kwaliteit van de professionele zero-turn maaiers maar zijn al wel een stuk hogere kwaliteit dan de instapmodellen. Zo worden er meer onderdelen in het aluminium uitgevoerd en wordt er een hogere kwaliteit staal gebruikt.

Semi-professionele zero-turn

Misschien wel de meest populaire groep zero-turn maaiers. Serieuze maaiers voor het grotere werk met een redelijke prijs. Dit type wordt zowel door kleinere professionals gebruikt als door de veeleisende particulier. Deze maaiers zijn al ontworpen voor dagelijks gebruik en kosten vaak minder dan de helft van de professionele modellen.

De maaisnelheid kan al oplopen tot 13 km/uur en de brandstoftank is veelal groot genoeg om 20.000 m2 gras te maaien zonder tussenstop. Wat betreft comfort is er ook al een groot verschil met het midden segement. Zo kan je vaak een stoel met hoge rugleuning, armsteunen en cruise control vinden op deze modellen. Kies voor een semi-pro zero turn en je bent klaar voor het grote werk.

Zero-turn voor commercieel gebruik

De grootste en snelste zero-turn maaiers vind je hier. De maaibreedtes zijn groter dan bij de andere modellen, de motoren krachtiger, de brandstoftank is groter en daarmee ook het prijskaartje. Een zero-turn voor commercieel gebruik heeft een serieuze prijs.

De rijsnelheid en maaibreedte is zo groot dat je met dit type maaier tot 15.000 m2 per uur maait. De kwaliteit en het comfort zijn zo hoog dat het geen probleem is om de maaier de gehele dag te gebruiken. Dit zijn de maaiers waar professionals hun geld mee verdienen.