» Grootste aanbod zitmaaiers » Altijd in de buurt
Product filters tonen
WOLF-Garten Scooter

WOLF-Garten Scooter zitmaaiers

De scooter zitmaaiers van WOLF-Garten zijn bijzonder populair en met een goede reden. Het zijn zitmaaiers die bijzonder eenvoudig in gebruik zijn. De afmetingen zijn compact genoeg om de machine eenvoudig op te bergen. Daarnaast is de breedte weer smal genoeg om ook door een tuinpoort te kunnen rijden en niet onbelangrijk, ze zijn aantrekkelijk geprijsd. Lees hieronder alles over de verschillende WOLF-Garten Scooter zitmaaiers.

De WOLF-Garten Scooter SV4 was een bijzonder populair model scooter zitmaaier. Dit model is ondertussen niet meer leverbaar maar wordt nog steeds in grote aantallen gebruikt. Ondertussen heeft WOLF-Garten een tweetal opvolgers van deze veel verkochte zitmaaier, de Scooter Mini en de Scooter Pro. Wat zijn nu de verschillen tussen deze twee grasmaaiers?

De Scooter Mini en EXPERT vergeleken

Het belangrijkste verschil tussen deze twee modellen is de maaibreedte. De Expert heeft een maaibreedte van 76 cm en komt daar al mee in de buurt van een tuintractor. Voor de Mini is de maaibreedte is de maaibreedte 60 cm. Om hetzelfde oppervlakte gras te maaien heb je met deze smallere machine meer tijd nodig. Het voordeel is weer dat de machine smaller is en daardoor eenvoudiger door een tuinhek past.

Een ander belangrijk verschil is de motor. De Expert is uitgerust met een motor die bijna 12 pk kan leveren, de Mini heeft een motor die nog niet de helft van het vermogen heeft. Als je met grote regelmaat het gazon maait dan maakt het verschil in vermogen niet zoveel uit. Dit wordt pas belangrijk als je ook langer gras of op ruiger terrein wilt maaien.

Verder wordt de Expert standaard compleet met mulchkit geleverd. Hierdoor is de machine geschikt om zowel het gras op te vangen in de zak aan de achterzijde, het gras aan de achterzijde uit te werpen of het gras te mulchen. Hierdoor is het een complete en breed inzetbare grasmaaier. Bij de Mini Scooter is de mulchkit alleen als optie mee te bestellen.

De voordelen van de EXPERT Scooter

Hieronder de voordelen van de WOLF-Garten Expert Scooter ten opzichtte van de Scooter Mini nogmaals puntsgewijs samengevat:

  • Een grotere maaibreedte, hierdoor ben je sneller klaar met het maaien van het gazon. Wel betekent dit dat de totale breedte van de machine iets groter is, let erop dat machine door de smalste doorgang past.
  • Meer motorvermogen. Het motorvermogen is ruim 2 keer zoveel. Vooral prettig om langer gras te maaien.
  • Complete 3-in-1 machine. De Exper kan standaard zowel opvangen, uitwerpen als mulchen.