» Grootste aanbod zitmaaiers » Altijd in de buurt
Product filters tonen
Tuintrekker

Tuintrekkers en tractoren

Tuintrekkers en tractoren maaien gras, dat is duidelijk. Welk model het beste bij je past hangt niet af van het gras maaien, dat kunnen ze allemaal. Wanneer je voornaamste doel is om het gras te maaien, dan volstaan alle modellen. Wanneer je de tractor ook wilt inzetten voor het zware werk zoals grond verplaatsen of ploegen dan heb je een van de zwaardere modellen nodig.

Laatste reviews

  1. Cub Cadet GTX 2100 geschreven door gtxrijder
    de gtx 2100 is een prima zitmaaier. heeft genoeg vermogen om de klus te klaren. aanrader.
    Lees volledige review »

Lichte tuintrekkers

Vaak zijn de lichtere modellen uitgerust met een 2 bladig maaidek en hebben ze een breedte tussen de 76cm en de 140 cm. Ten opzichtte van de zwaardere modellen zijn deze tuintractoren kleiner en hebben een minder krachtige, en daarmee minder duurdere, motor.

Het is geen enkel probleem om een lichtere aanhanger of sproeitank te trekken. Ook het monteren van een sneeuwploeg in de winter kan prima. Alleen je moet niet de verwachting hebben dat ze ook kunnen ploegen of een boom uit de grond kunnen trekken.

Instap modellen tuintrekkers

De eenvoudigste zitmaaiers zijn uitgerust met een 1 cilinder motor en een handmatige versnelling. Dat is geen probleem, alleen minder praktisch voor gazons met obstakels. Ook dit type versnellling is betrouwbaar en duurzaam. Alleen de controle over de snelheid is minder nauwkeurig dan bij een hydrostaat of autmatische versnelling.

Midden segment tuintractoren

Deze modellen hebben meer vermogen en zijn breder inzetbaar. Veelal zijn ze uitgerust met een 2 cilinder motor. Hiermee kan je prima een groter gazon maaien en regelmatig een lichtere aanhanger trekken.

Daarnaast zijn ze vaak ook uitgerust met een hydrostaat. Hiermee heb je volledige controle over de snelheid en dit type versnelling is eenvoudiger in gebruik dan een handmatige versnelling. De hydrostatische versnellingen zijn er in 2 type bedieningen: met de hand of met een voetpedaal. De modellen met een voetpedaal bieden het meeste comfort en controle.

Zware tuintractoren

De tuintractoren voor he zwaardere werk zijn vaak uitgerust met een 3 maaimessen en hebben een maaibreedte van meer dan 110 cm. Door de zwaardere motoren met een vermogen vanaf 20 pk kunnen ze ook gebruikt worden voor het zwaardere werk. Door de grotere wielen heb je meer tractie en een grotere bodemvrijheid.

De meest professionele modellen zijn zelfs uitgerust met een diesel motor. Een diesel geeft maximaal vermogen onder alle omstandigheden.