» Grootste aanbod zitmaaiers » Altijd in de buurt
Product filters tonen

Tractor met zijuitworp

Tuintractoren zijn er met achteruitworp en met zijuitworp. Welke kan je het beste kiezen? Dat hangt af van je eisen en wensen. Wil je gras opvangen? Of gaat je voorkeur naar snel en veel maaien? Lees onder aan deze pagina de tips om de juiste zitmaaier te kiezen.

Laatste reviews

  1. Cub Cadet GTX 2100 geschreven door gtxrijder
    de gtx 2100 is een prima zitmaaier. heeft genoeg vermogen om de klus te klaren. aanrader.
    Lees volledige review »

Vaak zijn de zitmaaiers levebaar in zowel de achteruitworp als de zijuitworp uitvoering. Wat direct opvalt is het prijsverschil, de zijuitworp tractoren zijn beduidend goedkoper. Hier heb je dan ook direct een van de belangrijkste voordelen. Doordat de constructie eenvoudiger is, je hebt geen grasopvangsysteem nodig kan de zijuitworp een stuk goedkoper aangeboden worden.

Mulchen, maaien of opvangen

Zo als bij het prijsverschil al aangegeven is, wordt de zijuitworp maaier standaard zonder grasopvangsysteem geleverd. Vaak is een opvangzak toch optioneel wel leverbaar. Maar, opvangen is niet het specialisme van de zijuitworp tractor. Dit type blinkt wel uit in mulchen en uitwerpen. Bijna alle tractoren worden standaard compleet met mulchkit geleverd.

Wist je dat door het gras niet op te vangen je veel sneller werkt? Je werkt tot 50% sneller door het gras niet op te vangen, grote voordeel is dat je de zak niet hoeft te legen. Moet je grote oppervlakten maaien of hoger gras? Dan is vaak de keuze voor een zijuitworp maaier snel gemaakt.