» Grootste aanbod zitmaaiers » Altijd in de buurt
Product filters tonen

Scooter grasmaaier

Met een scooter maaier weet je wat je krijgt. Een praktische grasmaaier. Waar moet je nu opletten bij de aanschaf? De basis bestaat uit twee eenvoudige vragen. Hieronder helpen we je met de keuze voor de meest geschikte scooter zitmaaier.

Mulching of grasopvangen

Wil je het gras vermalen en zo als voedingsbron voor je gazon gebruiken of verzamel je het gemaaide gras liever in een opvangzak? Vaak is het verstandig om te kiezen voor een zogenaamde 3-in-1 maaier. Deze kan mulchen, uitwerpen of opvangen. Zo kan je altijd voor meest geschikte manier van maaien kiezen.

Wil je een schittend strak en gras vrij gazon? Kies dan een HiVac maaidek. Een HiVac maaidek zorgt voor extra luchtwervelingen waardoor bladeren en het kleinste gras van het gazon worden "opgezogen".

Handmatig of automatische versnelling

Een tweede vraag die je moet beantwoorden, welk type versnelling heeft mijn voorkeur. Scooter zitmaaiers worden geleverd met 2 types versnellingen: de hydrostaat of versnelling met schijfaandrijving. De meeste modellen zijn uitgevoerd met een schijfaandrijving. Dit is een betrouwbaar, onderhoudsvriendelijk en duurzaam systeem. Het nadeel is dat de versnelling handmatig bediend moet worden en dat de grasmaaier alleen op de snelheden van de gekozen versnelling kan rijden.

De andere optie is een hydrostaat. Deze schakelt automatisch wanneer je versnelt of afremt en geeft onder alle omstandigheden een gelijkmatige snelheid en voldoende koppel. Nadeel is het prijskaartje dat aan een hydrostaat hangt, de modellen met hydrostaat zullen duurder zijn.

Merken en verschillen

Bij de keuze voor een scooter zitmaaier heb je de keuze uit verschillende merken en type. Waar kan ik uit kiezen?

  • De MTD Minirider-serie heeft zowel modellen met achteropvang als zijuitworp. De machines zijn eenvoudig en doelgericht.
  • De WOLF-Garten Scooter-serie bestaat uit 2 modellen met grasopvangsysteem.
  • De Simplicity Cavalier is een complete zijlossende scooter zitmaaier met hydrostatische transmissie en een maaibreedte van 84cm. Zeer geschikt voor het zwaardere werk.
  • Snapper heeft een lange traditie met dit type zitmaaier. Er is keuze uit modellen met een maaibreedte van 71 of 84cm en 1 model met een hydrostatische transmissie. Ook deze modellen zijn zeer degelijk en betrouwbaar.